Tipy na zajímavá místa, kam se vydat v Barceloně

Chystáte se do krásné a slunné Barcelony, ale nevíte, co všechno stihnout během svého pobytu? Máme pro vás několik tipů. Barcelona je v současné době hojně navštěvované místo, jezdí se sem jak na víkendy, tak na dovolené. Zkrátka a dobře je zde mnoho možností, co můžete v Barceloně podniknout. Jestliže je váš itinerář zatím prázdný, třeba si do něj zařadíte několik našich tipů. Nechte se inspirovat a projděte Barcelonu křížem krážem tak, abyste z ní měli učiněný zážitek.  

Tipy na zajímavá místa v Barceloně  

  • Pokud je krásné počasí, doporučujeme se vydat na procházku do parku Güell. Jedná se o nádherný, pestrobarevný park v Barceloně, který je součástí dědictví UNESCO. Navrhl ho slavný architekt na žádost hraběte Güella, který si přál vytvořit pohádkový park plný baev, různých tvarů, mozaiky i keramiky.  
  • Barcelona je přímořská destinace, proto toho využijte a ochutnejte zdejší mořské plody. Pochutnejte si třeba na čerstvých rybách, také ochutnejte jiné mořské plody, které umí v Barceloně připravit naprosto jinak než u nás v České republice. Nejvíce mořských restaurací najdete na nábřeží Passeig Joan de Borbó.  
  • Nesmíte ani vynechat návštěvu krásné barevné tržnice La Boqueria, která je tou nejstarší tržnicí v Barceloně. Historie tržnice sahá až do 13.století, zakoupit si zde můžete jak ovoce, tak zeleninu, dokonce ovocné džusy nebo sušené ovoce, čokoládu, koření či ořechy.  
  • Do Barcelony se můžete vydat i na pláž, která se nachází přímo v centru města. Příjemná městská pláž je velmi teplám místem, nabízí možnost odskočit si k moři během putování po památkách. Pláž se jmenuje Barceloneta, je to skvělé místo na piknik. Dokonce se sem dostanete pěšky, a to konkrétně z konce ulice La Rambla.  
  • Po zmiňované ulici La Rambla se vyplatí jít i na procházku. Ulice totiž spojuje známé náměstí Placa de Catalunya a památník Kryštofa Kolumba.