Proč cestujeme? To je otázka, kterou si pokládá každý, kdo se zatím neodhodlal vycestovat do zahraničí. Cestujeme proto, abychom poznávali nové kultury, nové způsoby života, jiné zvyky a tradice, s nimiž se u nás nesetkáme. Stejně tak cestujeme proto, abychom ochutnávali jídlo z celého světa, ne všude je to jen o zelí nebo svíčkové. Svět je plný různých a krásných míst, která stojí za navštívení a vidění. Například Japonsko je jedno z míst, které stojí navštívit hlavně díky zdejší kuchyni.
I když japonská kuchyně se s pompou dostává i do České republiky, je pravdou, že v České republice si nepochutnáme na té pravé japonské kuchyni. Přece jen pokrmy jsou v dané zemí, odkud pochází, stejně nejlepší. Japonsko lze považovat za sezonní zemi, ve které je možné v každém měsíci ochutnat něco jiného. V jakém měsíci se vydáte do Japonska vy, v jakém měsíci budete ochutnávat zdejší speciality?
Nudle na x způsobů
Do japonské kuchyně se jednoznačně řadí klasické nudle, které je možné udělat na x různých způsobů. Je například možné ochutnat nudle soba, které jsou pohankové podávané hlavně v letních měsících. Podávají se zpravidla za studena, ale v zimě se případně ohřejí. Nejčastěji se podávají pohankové nudle s vývarem.
Ale samozřejmě nudle soba nejsou jediné, které stojí za ochutnání. Za ochutnání stojí také nudle udon, což jsou nudle pšeničné a tlusté, nudle rámen jsou zase zeleninové.
Další typické japonské pokrmy
Kromě oblíbeného sushi, které se dostalo i do České republiky, je možné ochutnat v Japonsku také takzvanou gyozu, což jsou plněné taštičky plné masa a zeleniny vařené v páře. Taktéž stojí za ochutnání takzvaná tempura, což je zase zelenina, mořské plody a ryby obalené v něčem, co lze přirovnat k trojobalu. Výsledek je však daleko chutnější a křupavější.